Flod

Flod

FestKonsert

Hur skulle det låta om Cornelis Vreeswijk och Pink Floyd medverkade tillsammans i en gammal westernfilm? Kanske lite som göteborgsbaserade Flod. Bandets debutalbum, "Vi Ses På Andra Sidan," släpptes hösten 2020 och har beskrivits av musikmagasinet Lira som "en brokig musikmix med drag av allt från Ennio Morricone till svensk visa och progressiv rock."

Flod består av Erik Tjus, Petrus Nordh, Simon Easterling och Jonas Hultin. Vi har spelat på pubbar och i kaféer. Rockat liv i 30-årsfester och livestreamat från en balkong. Vi kan göra det ösigt och storslaget med fullt trumset, brummande elorgel och uppvriden gitarr. Vi kan också ta ner det lite i mjukare, halvakustiska, sammanhang. Vi spelar mestadels vår egen musik. Texterna är poetiska och på svenska. Melodierna trallvänlig och rytmerna svängiga. Mellan låtarna underhåller vi publiken med anekdoter och små historier. Här och där brukar vi också bränna av en cover eller två. Låtar som är lätta att känna igen, plockade från de gyllene åren 1968-73, men i egen tappning.

Flod är nästa stora grej. Atmosfärisk poetisk spaghettivästern på svenska. Ta med oss på din resa och följ med oss på våran!

Okänd titel

00:00

00:00