Om företaget

2019 grundades Livefair AB med målet att skapa trygghet, smidighet och seriositet i en annars bräcklig livemusik-industri. Detta resulterade i marknadsplatsen Music Handshake. Tjänsten har sina rötter från Kungl. Musikhögskolan där flertalet av grundarna har studerat.

Det ska vara enkelt och tryggt att boka kompetenta musiker till olika evenemang likväl som det ska vara enkelt för kompetenta musiker att driva ett hållbart och långsiktigt frilansliv.

Artister och musiker har ofta relativt lågt engagemang när det gäller hantering av ekonomi, juridik, administration och marknadsföring. Viktiga administrativa sysslor som omgärdar musicerandet kommer inte sällan i andra hand och intresset att utvecklas inom dessa områden är ofta lågt.

Som branschen är uppbyggd idag kan kompetensområden bortom det musikaliska vara avgörande för en artists utveckling och möjlighet att kunna försörja sig på sitt musicerande. Endast ett fåtal artister har turen att vara signade av bokningsbolag som ser till artistens bästa. Music Handshake vill minimera klyftan mellan signade och osignade musiker och på så vis skapa de bästa förutsättningarna för en långsiktig och hållbar livemusikindustri.

Music Handshake erbjuder en större palett av musiker, verksamma inom olika subgenrer. Digitaliseringen har sina fördelar. Inte minst att ett ökat utbud av bokningsbara musikaliska framträdanden bidrar till en musikalisk mångfald. Varför inte boka landets främsta tvärflöjt-solist till nästa mingelfest?

Värdegrunder

Trygghet

Med hjälp av avtalsfunktioner, kommunikations- och utbetalningsverktyg skapar vi förutsättningar för att stärka tilliten mellan parterna vilket bidrar till att öka tryggheten på marknaden.

Smidighet

Hos Music Handshake hittar du allt du behöver under ett och samma tak för att kunna skapa en oförglömlig musikalisk upplevelse.

Seriositet

Vi på Music Handshake värnar om professionalism såväl bakom som framför scenen. Därför är vi ett välskräddat team med bred kompetens för att kunna utveckla relevanta verktyg för att stärka ditt varumärke och anseende.

Okänd titel

00:00

00:00

Vi använder oss av cookies för att förbättra din upplevelse och våra tjänster. Om du accepterar användandet, var god välj “Acceptera”. Om du önskar anpassa inställningarna, var god välj “Inställningar”. För mer information, läs gärna vår Cookiepolicy.