Bli artist

på Music Handshake

Sångerska, saxofonist och basspelare i scenljuset

Välkommen till Music Handshake - Din digitala bokningsagent och Sveriges bästa marknadsplats för livemusik

Vill du som artist ta kontroll över din karriär och maximera dina möjligheter att försörja dig på din musik? Då är Music Handshake lösningen för dig! Vi förstår att kompetensområden bortom det musikaliska ofta är avgörande för din utveckling och framgång. Genom att ansluta dig till Music Handshake kan du sänka dessa kompetensbarriärer och på så vis skapa de bästa förutsättningarna för ett långsiktigt och hållbart frilansliv.

Vi hjälper dig med allt från administration gällande din ekonomi till att generera juridiskt bindande avtal inför varje bokning och precis som en traditionell bokningsagent hjälper vi dig att komma i kontakt med nya potentiella kunder.

Vill du fakturera själv?

Du som artist har möjlighet att välja mellan olika alternativ för att få betalt för ditt arbete. Genom att fakturera via Music Handshake får du full kontroll över dina betalningar och sparar tid genom att undvika onödiga komplikationer.

För artister utan företag

Inget företag? Inga problem! Ta ut gaget som lön på ett enkelt och pålitligt sätt utan att behöva oroa dig för komplicerade löneprocesser eller dyra avgifter.

Med hjälp av vår samarbetspartner Gigapay kan du ta ut ditt gage som lön med en administrationsavgift på endast 4,5%. Gigapay betalar i sin tur alla avgifter och skatter åt dig vilket gör att du får en mer effektiv löneprocess.

Vi på Music Handshake ser till att alla fakturor behandlas snabbt och effektivt så att du kan få betalt för ditt arbete utan onödiga förseningar. Med vårt enkla faktureringsverktyg kan du hålla koll på dina betalningar och fokusera på din kärnverksamhet.

Fler funktioner som du kommer att älska:

Music Handshake är rustat med en mängd smarta administrativa verktyg som är utformade för att göra ditt frilansliv så enkelt som möjligt. Genom att använda våra verktyg kan du bland annat hantera bokningsförfrågningar, generera avtal, hantera din ekonomi och inte minst etablera och bibehålla goda relationer med dina kunder.

Priskalkylen

Att vara tydlig med priser och vad man tar betalt för är viktigt för att bygga förtroende hos kunden och i sin tur en kunna driva lönsam verksamhet. Vi har sett att kunder i större utsträckning är benägna att välja ett artistprojekt som tydlig med priser och villkor.

Genom att använda Music Handshakes intelligenta prisuträkningmotor får kunden en snabb indikation av priset baserat på dina förinställda prisuppgifter vilket bidrar till en ökad transparens, tydlighet och i sin tur fler bokningar. Kommer ni överens om ett annat pris så kan ni alltid justera det senare i flödet. Läs mer om priser.

Artistprojekt

På Music Handshake kan du skapa dedikerade artistsidor för alla dina projekt. Här kan du lägga till videos, bilder, ljudfiler och beskrivningar som visar upp artistprojektets kompetenser på ett tydligt och professionellt sätt. Det ger dina kunder en klar bild av vad du kan erbjuda och hur du kan bidra till att skapa en lyckad spelning.

Vi har sett att användare med ett komplett och professionellt artistprojekt är fem gånger mer benägna att bli bokade i jämförelse med de som har ett ofullständig artistprojekt. Med ett professionellt och informativt artistprojekt ökar du alltså dina chanser till att få fler bokningar.

Kommunicera helt utan friktion

Vi vet att kommunikationen mot kunden är en tidskrävande arbetsbörda. Därför introducerar vi nu en helt ny chatt där du kan upprätthålla och bibehålla en god kommunikation med nya och gamla kunder.

Välkommen till framtidens musikindustri

Okänd titel

00:00

00:00