Fredriks Kompani

Fredriks Kompani

CeremoniFestKonsertMingel

Fredriks Kompani är en mångsidig, flexibel kvartett specialiserad på irländsk folkmusik. Bandet kan erbjuda den röjigaste av röjig pubmusik och kvicka jigs, reels och polkor, men även långsamma, smäktande irländska visor som handlar om emigration, hungersnöd och kärlek. Sångaren Fredrik Eklind har ett stort historieintresse och kan mycket om historien bakom sångerna från den Gröna Ön. Johannes Broborn och Markus Mattsson har båda varit studenter vid Musikhögskolan i Örebro, och Markus studerar nu folkmusik på masternivå på Kungliga Musikhögskolan.

Vill ni ha en grupp som kan få igång stämningen på en fest så har Fredriks Kompani definitivt det som krävs. Kvartetten har sin bas i Örebro och är en ständigt återkommande artist på Pub Stallyktan, men gruppen är öppen på att resa landet runt för att få spela för Er. Gruppen har haft konserter från Vilhelmina i norr till Vara i söder, Filipstad i väster och Stockholm i öster. Fredriks Kompani kan samordna irländska musikaftnar för bygdegårdar, restauranger, pubar, caféer, kulturhus, din bakgård – you name it!

Nuvarande sättning musiker:

Fredrik Eklind – sång, gitarr, banjo

Henrik Mundt – 5-strängad cittern, banjo

Johannes Broborn – mandolin, sång

Markus Mattsson – tin whistles

Okänd titel

00:00

00:00

Vi använder oss av cookies för att förbättra din upplevelse och våra tjänster. Om du accepterar användandet, var god välj “Acceptera”. Om du önskar anpassa inställningarna, var god välj “Inställningar”. För mer information, läs gärna vår Cookiepolicy.