C William

C William

KonsertCeremoni

C William har med ekande synthar och tighta beats jämförts med artister som James Blake och Emilie Nicolas. I maj sker äntligen singeldebuten med låten “All my senses”.

Under 2018 växte idéer som skulle ta C William i en oväntad riktning. Planen att arbeta med traditionella sound övergavs och musiken började inkludera mer elektroniska element. Ett drygt halvår senare står det klart att den linköpingsfödde sångaren har hittat ett nytt sound där andrum blandas med täta riff. Inspirerad av solnedgångar och dånet från Stockholms tunnelbana, har den unga sångaren skrivit och producerat låtar som glittrar av ekande synthslingor och popiga melodier. Låtarna är fyllda av livets frågor och man hör influenser från RnB och artister som elektroduon Nikki & The Dove.

I maj släpps debutsingeln “All my senses”, skriven och producerad av artisten själv. C William ser låten som en hyllning till självtvivel och de utmaningarna det ställer oss inför.

C William har tidigare mottagit flera stipendier för sitt konstnärliga driv och har samarbetat med högt ansedda orkestrar som Symfoniorkestern i Norrköping och Kungl. Musikhögskolans Jazz Orchestra.

"An incredibly talented musician and singer. We were blown away by his talent and the originality of this musical project."

- TEDX Team, KTH Royal Institute of Technology

Okänd titel

00:00

00:00