Grissini Project

KMH

Grissini Project

CeremoniFestMingelKonsert

The Grissini Project är en kammarmusikensemble bestående av klassiskt utbildade musiker, specialiserad på musik från filmer, videospel och animerade filmer.

The Grissini Project skapades 2010 utifrån en idé från den franske pianisten och organisten Romain Vaudé, med tankar om att kombinera den klassiska musiken med musiken från popkulturproduktioner som filmer, videospel och animerade filmer. Egenhändigt formade arrangemang och seriös interpretation är huvudidén bakom den typ av musik som Grissini-projektet tar sig an.

Grissini-projektet är väldigt aktiv på internet genom att producera videor på YouTube och är nu en väl etablerad ensemble med en stor mängd följare : på deras YouTube-kanal finns nästan 25.000.000 visningar och med över 135.000 abonnenter.

Idéen med Grissini-projektet gör det möjligt för olika typer av publik att mötas i en och samma konserthall. Genom att blanda klassisk musik och popkultur-musik i samma program lockar de förhoppningsvis människor från skilda målgrupper till ett konsertsammanhang och som kan inspirera till nya upptäckter, för både klassisk musik men också något för filmälskare, videospel och animerade filmfans.

Okänd titel

00:00

00:00