Musikhögskolestudent? Välkommen till framtidens musikindustri!

Det ska vara enkelt och tryggt att boka skickliga musiker till olika evenemang likväl som det ska vara enkelt för dessa musiker att driva ett hållbart och långsiktigt frilansliv. Music Handshake är en digital förmedlingstjänst för livemusik som verkar just för detta, nämligen ett tryggt och hållbart affärsklimat för både musiker och arrangörer. För dig som student på musikhögskolan finns det särskilda förmåner.

Varför ska du registrera dig på Music Handshake?

När man som artist skapar ett konto och artistprojekt hos Music Handshake får man direkt tillgång till:

  • Juridiskt bindande avtal som genereras automatiskt för varje bokning
  • Möjlighet att välja att fakturera från eget företag eller att få gage utbetalt via betalningstjänst (utbetalning av gage mot en kostnad på 4,5% vilket är billigast på marknaden). Fakturagenerering för dig som driver eget
  • Automatiserade och snabba utbetalningar av gage
  • Verktyg som minimerar din administration
  • Smart kontakt med kund/arrangör
  • Ett större skyltfönster mot kunder och arrangörer
  • Möjlighet att anmäla ditt intresse till öppna förfrågningar till vilka arrangörer söker musiker.

Som medlem i din studentkår får du möjlighet att exponera ditt artistprojekt på kårens landningssida via musichandshake.com. Genom att synas där så ökar du möjligheten att bli bokad till diverse evenemang. För att ansluta till kårens landningssida behöver du be din kår om en kampanjkod.

Som artist sköter du ditt eget projekt, sätter dina egna gage-anspråk och har också full kontroll över kontakt med kunder och arrangörer. Genom att dela länken till ditt artistprojekt, i dina egna kanaler, kommer du också nå ut till nya potentiella kunder. > registrera dig

Ju mer tid och kraft du lägger på ditt projekt i form av högupplösta bilder och videos, välproducerade musikexempel med mera – desto bättre chans har du till fler uppdrag! Agent - Music Handshake

Bokningsagenter hos Music Handshake

Music Handshake jobbar också tillsammans med Agenter. Ett exempel på sådan är Högtidsportalen som är nischad mot förmedling av artister och musiker för bröllop.

Om man som artist väljer att inleda ett samarbete med en Agent hos oss får man en representant som aktivt jobbar mot den nisch som agenten fokuserar på. I Högtidsportalens fall innebär detta kontakt med bröllopskoordinatorer, mässor, hotell- och konferensgårdar med mera. Du som är signad av en Agent kan också alltid höra av dig till denne för att få råd och tips, feedback på och stöd runt ditt artistprojekt med mera. Väljer man att jobba med en Agent tillkommer en kostnad för dennes arbete.

Hur blir man signad? Music Handshake har Agenter som med jämna mellanrum scoutar utbudet av artister på sidan.

Music Handshake - för en bättre och tryggare framtid som frilansande musiker

Som branschen är uppbyggd idag kan kompetensområden bortom det musikaliska vara avgörande för en artists utveckling och möjlighet att kunna försörja sig på sitt musicerande. Endast ett fåtal artister har turen att vara signade av bokningsbolag som ser till artistens bästa. Music Handshake vill minimera klyftan mellan signade och osignade musiker och på så vis skapa de bästa förutsättningarna för en långsiktig och hållbar livemusikindustri.

Registrera dig här

Skriven av

Peder Cavallius Ekman

Agent - Music Handshake

Okänd titel

00:00

00:00