Sofia & The Steel String Pickers
Sofia & The Steel String Pickers

Music Handshake - Ny Airbnb för livemusik!

Äntligen öppnar den nya marknadsplatsen Music Handshake portarna för omvärlden. Music Handshake är en digital plattform som förmedlar livemusik för alla tillfällen och skapar ett tryggare affärsklimat för både artister och arrangörer.

Med exklusivt samarbetsavtal med några av landets främsta Musikhögskolor tillgängliggörs artister med den högsta musikaliska kompetensen för bokning. Välj enkelt typ av evenemang, datum, plats och en budget och bläddra bland alla passande artistprojekt.

På Music Handshake får du:

  • Samlad pol av professionella musiker och artistprojekt.
  • Juridiskt bindande avtal som genereras automatiskt för varje bokning.
  • Ekonomisk trygghet med Music Handshake som mellanhand.
  • Direkt prisförslag som räknar med eventuella resekostnader.

Som artist och musiker fungerar tjänsten som ens personliga digitala bokningsagent. Music Handshake har fyllts med smarta verktyg för att minimera den administrativa bördan, skapa ekonomisk och juridisk trygghet samt bädda för ett professionellt och hållbart frilansliv.

Idén växte fram ur ett studentarbete på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm där ett behov av administrativ avlastning inom frilanslivet uppmärksammades. Det är tufft att vara musiker i dagens samhälle. Studenterna på musikhögskolan lägger ner många timmar på övning, men trots den höga musikaliska kompetensen är det fortfarande få som faktiskt kan leva av att frilansa. En måste bära med sig ett bredare kunskapskapital än det konstnärliga kapitalet för att kunna driva en framgångsrik och hållbar frilansverksamhet. Vi på LiveFair AB, som står bakom initiativet Music Handshake, har som mål att sänka kunskap trösklarna. Vi tror att en viktig pusselbit är att tillhandahålla analytiska och administrativa verktyg för att förenkla och professionalisera frilanslivet i livemusik-branschen.

Kort om bolaget: LiveFair AB heter bolaget som står bakom utvecklingen av ​Music Handshake. Det är ett initiativ för att ändra på hur delar av livemusik-branschen fungerar. Många musiker känner ofta oro för att de inte ska få betalt. Förmågan att kunna nätverka bör inte vara det som avgör om man får spelningar eller inte. Att arbeta svart bör aldrig vara ett alternativ. Det är dags för livemusik-branschen att bana väg för ett hållbart affärsklimat.

Skriven av

Music Handshake

Team

Okänd titel

00:00

00:00

Vi använder oss av cookies för att förbättra din upplevelse och våra tjänster. Om du accepterar användandet, var god välj “Acceptera”. Om du önskar anpassa inställningarna, var god välj “Inställningar”. För mer information, läs gärna vår Cookiepolicy.