Framtidens musikbransch

Musik Handshake öppnar upp dörrarna för externa finansiärer för att i sin tur ta sin rättfärdige plats bland stora bokningsbolag.

Nya spelregler efter pandemin

När Music Handshake lanserades i januari 2020 bekräftades behovet av en digital marknadsplats för livemusik. Bara under det första kvartalet drevs det in bokningsförfrågningar till ett värde för ca. 200 000 kr utan några större marknadsföringsinsatser. Sedan vändes hela kulturbranschen på sin ända i takt med spridningen av Covid-19.

Pandemin skakar om branschen

Det har varit en tuff tid för frilansande musiker. Många har behövt vända sig till alternativa inkomstkällor medan andra har bidragit till nytänkande och nya innovationer inom branschen. Kreativitet är trots allt musikernas starkaste egenskap. Under de senaste månaderna har vi sett alltifrån streamade live-konserter till spelningar på innergårdar där publiken fått njuta av musiken från sina smittsäkra lägenhetsfönster.

Att anpassa sig till en ny arbetssituation är utmanande oavsett bransch. Förändring har dock sina fördelar då det ofta skakar om även de mest välgrundade etablissemang. Kanske är det dags att ersätta uttrycket “det var bättre förr” med “det blir bättre snart”.

Music Handshake har utvecklats

Music Handshakes strategi kan jämföras med sagan om haren och sköldpaddan där koncentration och ihärdighet premieras. Med ett starkt och kompetent team har vi utvecklat Music Handshake utan extern finansiering. Trots att det har varit skralt med spelningar har vi på Music Handshake inte legat på latsidan utan istället ägnat oss åt produkt och affärsutveckling.

Med en helt ny design, slipade flöden och nya smarta funktioner träder vi snart ur pandemin som det självklara valet för att boka livemusik. Vi öppnar också upp våra dörrar för bokningsbolag, managers och agenter, något som kommer att vara en game changer för alla inblandade parter. Du som artist på Music Handshake ska inte bli förvånad om ditt artistprojekt snart blir kontaktad av en agent. För den kund som föredrar den fysiska kontakten blir agenten ovärderlig. Music Handshake kommer fokusera på att stödja våra kunder samt fortsätta utveckla smarta, värdeskapande funktioner åt alla våra användare. Läs mer om Agenter

En blick framåt

Pandemin har haft en påskyndande effekt av digitaliseringen i samhället och har förändrat användarbeteendet. Många kunder vänder sig numera till internet oavsett produkt eller tjänst man söker. Att hitta och boka livemusik till sitt bröllopsfest eller företagsmingel är inget undantag från detta. Kanske kommer denna period bli känd som digitaliseringens revolution. I så fall står Music Handshake längst fram i frontlinjen med rätt tjänst och rätt timing.

Musik Handshake öppnar upp dörrarna för några få utvalda externa finansiärer för att i sin tur ta sin rättfärdige plats bland stora bokningsbolag. Med avstamp i detta är det hög tid att fästa ett par jetmotorer under den ihärdige sköldpaddan.

Skriven av

Ardalan Azadi

VD - Music Handshake

Okänd titel

00:00

00:00